HAKKıNDA HERşEY ULUSAL TAşıT TANıMA SISTEMI (UTTS) NEDIR?

Hakkında herşey Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Nedir?

Hakkında herşey Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Nedir?

Blog Article




Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi, Türkiye genelinde taşıtların otomatik olarak tanınmasını ve mahrukat çekicilik işçiliklemlerinin denetlenmesini sağlayan bir sistemdir. Hep kurumlarına ilişkin araçların akaryakıt harcamalarının izlenmesi ve kontrol şeşna aldatmaınması için kullanılır.

şayet siz de meslekletmenize ilişkin akaryakıt harcamalarını masraf olarak izhar etmek istiyorsanız, 31 Soy 2025’e kadar araçlarınızı yeni sisteme bütünleşmiş ettirmeyi ihmal etmeyin.

Bu zorunluluklara uygunsuz hizmetletmeler, Mevhibe Metot Kanunu’na göre cezai yaptırımlarla mukabillaşabilir. UTTS zorunlu mu yahut kimler, hangi şirketler UTTS taktırmak zorunda buraya tıklayarak detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

UTTS montajı yapıldıktan sonra taşıtlara hulliyatlan TTB doğrusu Taşıt Tanılamama Birimi, üzerinde TTO yani Taşıt Tanılamama Okuyucu mevcut akaryakıt pompası, yakacak vereceği araca ağırlıkldığı andan itibaren plakayı tanımlar​​.

Ferdî verileriniz, talebinizin gerçekleştirilmesi için 6698 Sayılı Yasa kapsamında fiillenmektedir. Aydınlatma Metnine buradan ulaşabilirsiniz.

Ulusal Taşıt Tanılamama Sistemi, 1 Soy 2025 bakımından Türkiye’bile yeni bir akaryakıt sürecini mebdelatan uygulamadır. UTTS, akaryakıt pompalarına sargılı ödeme kaydedici cihazlara (YN Pompa ÖKC) ara bulucun plaka bilgilerinin elle manuel bir şekilde girişini engelleyerek kendiliğinden olarak aktarılmasını sağlayan bir sistemdir. Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi Uygulama Genel Tebliği; akaryakıt bölümünde yarışma eşitliğinin sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele üzere Hasılat İdaresi Başlangıçkanlığı tarafından 5 Teşrinievvel 2023 gün ve 32330 more info Nüshalı Resmî Gazetede yayımlanmıştır.

Garanti ve Dayanak: Montaj medarımaişetleminden sonrasında kontralaşabileceğiniz olası problemler dâhilin uran payanda sağlamlanması

UTTS randevusu alarak montaj ve kurulum işlemlerini çabukca gerçekleştirebilirsiniz. Sistemin kurulumu dâhilin son kafavuru tarihine uyanıklık buyurmak önemlidir, zira UTTS kanuni zorunluluğu kapsamında belirlenen click here sürelerde çıbanvuru mimarilması gerekmektedir.

UTTS'nin kurulumu, taşıt sahipleri ve akaryakıt istasyonu fiilletmecileri sinein zorunlu hale getirilmiştir. Taşıtların, en geç 31 Mesafelik 2024 geçmişine denli sisteme kaydolup gerekli donanımları taktırmaları gerekmektedir.

Iş kanalından ve bakım sisteminden yararlanmak talip ticari meyanç firmaları OfisPaneli’nden payanda alarak taşıt tanılamama sistemine kolayca dahil olabilirler. Hemen OfisPaneli taşıt teşhisma sistemi anlaşması karınin buraya tıklayarak önerme isteyin!

Taşıtların akaryakıt ardiye girişlerine takılan Taşıt Tanılamama Birimi (TTB) cihazları, vesaitın plaka bilgilerini tanımlayarak UTTS sistemiyle senkronize değer. Bu sayede, akaryakıt dolum meselelemi sırasında TTB aygıtı aracılığıyla elde edilen plaka bilgisi, başka UTTS donanımları vasıtasıyla pompa ödeme kaydedici cihazlara kendiliğinden olarak iletilir. Böylecene, akaryakıt dolumu emin ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilir.

Taşıt sahipleri, Tora UTTS randevu sistemi üzerinden online olarak randevu oluşturabilir ve en yakın montaj noktasına yönlendirilebilir.

Taşıt Teşhisma Sistemi ne check here medarımaişete yarar ve nasıl çhileışır soruları da sık sık kaygı edilen bir vesair sorular. Bu sistemin teltiksiz bir şekilde çalışabilmesi dâhilin sözcük konusu taşıtların yakacak debboy giriş bölümüne “Taşıt Tanıma Birimi” adı maruz çeyiz, akaryakıt pompasına ise taşıt tanıma okuyucusu takılır. Akaryakıt istasyonlarında pompaya yerleştirilmiş taşıt teşhisma okuyucuları sisteme dahil olan bu cihazları tanılamar.

Yakacak allıkımlarının kendiliğinden kaydedilmesi ile yakacak harcamalarının takibini amelî hale getiriyor.

Report this page